Utforska er Psykologiska Trygghet!

Gruppsykologi handlar om hur individer agerar och fungerar i grupper, och det finns förstås en viss typ av gruppklimat som gör att människor i en grupp har bättre samarbete än i andra. Inom organisations- och ledarskapsforskningen har begreppet psykologisk trygghet fått stor uppmärksamhet eftersom det visat sig vara nyckeln till att individer och team mår bra, skapar en lärande miljö och därmed blir högpresterande. En psykologiskt trygg grupp drar nytta av medlemmarnas resurser optimalt för att skapa ett ständigt förändringsarbete. Den kännetecknas av att alla känner delaktighet, motivation och glädje, och samarbetet genomsyras av lärande, innovation, öppenhet och effektivitet. Det leder till goda prestationer och resultat!

Psykologisk Trygghet är ett framväxande tillstånd i en grupp som kräver att medlemmarna är öppna och vågar ta interpersonella risker. Gruppen är välvilligt inställd till att ta emot det som sägs och görs. Detta är en balansakt och som ledare påverkar du alltid gruppens trygghet och tillit, antingen positivt eller negativt beroende på vad du säger och gör i varje stund. Det är en spiral som går upp och bygger tillit eller ner och skapar osäkerhet.

Det är en ständigt pågående process, men genom att lägga en grund för gruppen att stå på får ni vanor och verktyg som gör arbetet lättare.

Hur skapar man en psykologiskt trygg grupp?

En dags workshop på Ledarstudion utforskar var ni står nu och hur ni praktiskt tar er vidare!

  • Du och din grupp får syn på hur den psykologiska tryggheten fungerar hos er
  • Ni får utforska er förmåga till öppenhet och lyssnande, vidga era perspektiv och förstå hur ert samarbete skapar lärande och utveckling
  • Ni får inspiration till hur ni snabbt kan förädla ert samarbete för att utveckla ett förändringsinriktat arbetssätt

Välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan, så berättar vi gärna mer!

Intresseanmälan

Genom att klicka på 'Skicka' godkänner jag Ledarstudions GDPR-policy.

Omfattning

1 dag

Handledare

• Ledarutvecklare
• Handledare inom röst- och kroppsspråk