Sedan 15 år tillbaka har jag skrivit en sommarhälsning till er bästa deltagare, leverantörer och vänner till Ledarstudion. Jag brukar dela med mig av berättelser från vår verksamhet. Jag har förundrats över hur vi tog oss igenom pandemin utan uppsägningar, hur vi sedan 2009 utvecklat högpresterande team med hög kollektiv intelligens, hur psykologisk trygghet är det tillstånd vi skapat, genom vårt utforskande koncept, under 22 år.

Senaste tiden har jag tänkt mycket på mina år på Stadsteatern, SAS, Swedbank och hur mycket de inspirerat mig till att starta Ledarstudion med UFT® konceptet, Utforskande Färdighetsträning.

Sommarbrevet blev en ”Walk down memory lane”.

På ledningsgruppsmötet idag bad jag alla läsa brevet. Det tog 15 min, alldeles för långt. Men mina kollegor satt med en massa härliga känslor. De kände sig nyfikna på mer och utbildade, intresserade, utmanade, engagerade, de ville läsa mer, fördjupa sig. De tyckte det fanns laddade ord men bra att relatera till. För långt för ett sommarbrev kanske, men berättelsen om Ledarstudions utveckling och utvecklingen av begreppet psykologisk trygghet kräver lite mer.

Så här är länken så du kan få både och: Psykologisk trygghet (Psychological Safety) är modernt men svårt att behålla i ett team

Så du som vill:

  • få fördjupad kunskap och följa min och Ledarstudions resa varför vi är lösningen på hur du bygger bestående psykologisk trygghet i ditt team
  • veta varför psykologisk trygghet är en strategi för framgångsrikt förändringsarbete
  • mer kunskap om hur en lärande organisation är i praktiken
  • förstå historien då Psychological Safety myntades 1954 och kopplingen till teamutveckling

Klicka på länken – jag vågar lova att det är väl spenderade 15 minuter.

Jag och alla mina kollegor vill önska dig en underbar sommar och varmt välkommen att starta hösten med Ledarstudion!

Lena Ahlström
VD & grundare

Bild på en bukett med lila blommor